iklan

Hadiah Untuk Suamiku?

Adakah anda ingin memberikan hadiah untuk suami anda pada hari ulang tahun atau hari jadi sebagai tanda cinta anda? Pakar Cinta pastinya berkata YA!

Jika anda berkata YA, beberapa perkara berikut perlu anda perhatikan untuk memilih hadiah yang sesuai untuk suami!

1. Sesuaikan dengan minat suami.

Hadiahkan sesuatu benda yang  ada kaitan dengan suami anda seperti minatnya, hobinya, makanan kegemarannya dan sebagainya. Gunakan hadiah itu dan luangkan masa anda sepenuhnya walaupun aktiviti itu mungkin tidak disukai oleh anda seperti memancing ataupun lain.

2. Nilai merupakan perhatian yang utama.

Hadiah tidak semestinya barangan yang mahal. Bentuk hadiah yang seperti menarik perhatian anda kepadanya sudah mencukupi. Mungkin anda boleh menemani suami anda membaiki kereta dan kotor sama-sama. Perasaan ini akan membuahkan naluri romantis dalam jiwa anda dan suami.

3. Jangan berikan hadiah yang menyinggung secara tidak langsung.

Buat pertimbangan dengan baik hadiah yang tidak akan menyinggung perasaaan suami anda. Contohnya, anda menghadiahkannya suami pil pelangsing atau sebagainya. Fikirkan bahawa hadiah berikut mungkin menyinggungya. Anda boleh menggantikannya dengan memberi pakaian sukan atau sebagainya.

4. Ambil sifat tahu

Jika suami anda seorang yang jenis pendiam, ambil tahu minatnya melalui sanak saudara atau keluarganya. Mungkin suami anda itu pernah meluahkan kepada mereka.

Sebagai contohnya suami anda pernah mengatakan bahawa rambut panjang lebih menawan. Sebagai hadiah untuk suami anda, anda boleh dan tidak menggunting rambut serta menjaganya dengan rapi sehingga panjang khas untuk suami yang tersayang!

 

Selamat mencuba yea!

Semoga hadiah anda pada tahun ini lebih bermakna dan romantis. Semoga hubungan anda kekal romantik sehingga akhir hayat! Peacee.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ads
Tentang Penulis

"Tiada Kalam Yang Lebih Sesuai Untuk Dilafazkan Di Sini, Selain Daripada Syukur Tidak Terhingga Kepada Allah Yang Maha Pengasih, Yang Memberi Kesempatan Untuk Kami Menghasilkan Blog Cinta Yang Difikirkan Amat Bermanfaat Buat Para Ikhwan dan Ikhwanah.."

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

5 Komen Telah Pun Ditulis Buat Masa Ini

 • Assalamualaikum….tips-tips yang bagus dan sangat berguna….syabas !!! Sememangnya diakui benar oleh sebilangan besar ulama’ bahawa hadiah yang paling bermakna daripada seorang isteri kepada suaminya adalah ketaatan yang tidak berbelah bahagi berlandaskan nilai-nilai Islam….maka bagi isteri,jadilah isteri cerdik yang solehah agar suami anda lebih sayang kepada anda dan sentiasalah berhias untuk suami anda sahaja maka itu sebenarnya yang lebih baik…Wallahua’lam….

 • […] apabila telah melafazkan cintanya kepada wanita, tidak kiralah melalui apa sekali pun, sama ada ikatan janji yang diucapkan sesama sendiri, ikatan tali pertunangan, mahupun melalui pernikahan, maka baginya […]

 • Saya suka Teddy Bear!!
  Kuala Lumpur, Malaysia
  Anda Mengalami Masalah Berikut? *kekurangan idea untuk membeli hadiah tersayang? *kesukaran mencari Big Teddy Bear yang besar tapi murah? *susah membawa Big Teddy Bear ini pulang dari kedai ke rumah? sila klik utk penyelesaianya => http://www.bigteddybear2u.com/aff/?id=716645

 • […] Liku-Liku Kehidupan, Bimbinglah Aku, Ajarlah Aku..   Fahamkan Aku Supaya Aku Tahu, Redhakanlah Hatimu Menerima Segala Kekuranganku, Kerana Aku Hanya Wanita Biasa.. window.fbAsyncInit = […]

 • Teddybear juga boleh dijadikan hadiah dari sang suami kepada isteri. Kalau nak lihat koleksi teddybear terkini berkunjung la ke kedai saya ya di http;//teddybear.my

  Terima kasih admin

 1. […] apabila telah melafazkan cintanya kepada wanita, tidak kiralah melalui apa sekali pun, sama ada ikatan janji yang diucapkan sesama sendiri, ikatan tali pertunangan, mahupun melalui pernikahan, maka baginya […]

 2. […] Liku-Liku Kehidupan, Bimbinglah Aku, Ajarlah Aku..   Fahamkan Aku Supaya Aku Tahu, Redhakanlah Hatimu Menerima Segala Kekuranganku, Kerana Aku Hanya Wanita Biasa.. window.fbAsyncInit = […]